Op reis in je Chankra systeem

Een chakra (polariteit) is een centrum van activiteit dat levenskracht ontvangt, assimileert en uitdrukt. Het woord chakra kun je letterlijk vertalen als wiel of schijf en verwijst naar een draaiende cirkel met energetische activiteit.  Deze ontstaan vanuit de belangrijkste zenuwknopen die zich vanuit de wervelkolom vertakken. Er zijn zeven van deze wielen opgestapeld vanuit een energiekolom die zich vanuit de onderrug tot aan het kruin uitstrekt. Er bevinden zich ook kleinere chakra’s in de handen, voeten, vingertoppen en schouders. Echter, tijdens massagetherapie werken we met name met de zeven basis chakra’s.

Zweverig?
Chakra’s kunnen net als gevoelens of ideeën niet worden vastgehouden zoals je een stoffelijk voorwerp kunt vastpakken. Dat maakt het soms wat lastig te begrijpen of onterecht  ‘zweverig’. Chakra’s hebben namelijk een enorme krachtige uitwerking op het lichaam. Patronen zijn vaak diep in de kern geworteld en geprogrammeerd en houden sterk verband met ons dagelijks functioneren. Net zoals emoties onze ademhaling, hartslag en stofwisseling kunnen beïnvloeden, en dit ook doen, kunnen de verschillende chakra’s onze klieren, lichaamsvorm, chronische lichamelijke kwalen, gedachten en gedrag beïnvloeden.

Op reis
Door bijvoorbeeld yoga, ademhalingsoefeningen en polariteitsmassage kunnen wij op onze beurt ons chakrasysteem, onze gezondheid en levenshouding beïnvloeden.  Bij een polartiteitsmassage zul je op reis gaan door de vele dimensies van je eigen zelf. Het is een kleurrijke reis met vele inzichten. Een mooi alternatief voor de kleurloze, veel te grijze mentaliteit in de huidige maatschappij waar we in leven. De zeven kleuren die bij de zeven chakra’s horen bieden een alternatief voor dit zwart/wit denken en symboliseren zeven verschillende energiecentra die in een ieder van ons bestaan.