Over Ingrid

In de communicatiebranche heb ik met veel plezier in verschillende functies gewerkt, waarbij corporate communicatie, PR en organisatie van evenementen de hoofdmoot waren. Vanuit mijn eigen levensloop en ervaringen ontstond een aantal jaren geleden de behoefte om me nog meer te verdiepen in communicatie. Vooral communicatie via mensen en hun gevoelservaring komt terug in deze verdieping.

Vanuit de (h)erkenning dat je lichaam de gave heeft om te kunnen vertellen hoe het werkelijk met je gaat, heb ik holistische massagetherapie ontdekt. Hierdoor ontstond voor mij de mogelijkheid om (nog) meer te voelen dan te denken, meer te beleven dan te bedenken en me meer bewust te worden van dat wat mijn lichaam probeert duidelijk te maken.

Gediplomeerd HOLOS Massagetherapeut

Inmiddels ben ik gediplomeerd holistisch massagetherapeut. Ik volgde de vierjarige hbo-opleiding aan Holos, Academie voor Holistische Massagetherapie in Utrecht. De opleiding tot Holos massagetherapeut is de enige massage opleiding in Nederland die voldoet aan de vernieuwde criteria (CPION accreditatie). Behalve het leren van technische massagegrepen, de locatie van reflexgebieden en medische en psychosociale basiskennis, is er verdieping op consultvoering, omgaan met thema’s en de therapeutische houding. Bij de ontwikkeling van de therapeutische houding staan zelfonderzoek, persoonlijke ervaring en inzicht centraal.